גיבוי בענן צובר תאוצה ובבלוג שלי הוא הקטגוריה המובילה,הכי הרבה נרשמים. לכן החלטתי להקדיש מזמני לכתוב כיצד לעשות זאת נכון בתוכנה המובילה לגיבוי בענן שהיא כמובן תוכנת Dropbox. שמי אביב ארגוב ואני בתחום משנת 1998 שאוהב את התחום וקורא קבוע בכל רחבי האינטרנט.
נוריד את התוכנה מהכתובת הבאה , פשוט נחפש בגוגל : Dropbox Desktop וניכנס לקישור.לאחר ההתקנה,יפתח חלון בהגדרות ונבחר Advanced Settings , משם אפשר לבחור את התיקייה לסנכרון מהמחשב לגיבוי בענן. אפשר לאחר מכן להעביר כל קובץ לתיקיית הגיבוי עם הכפתור הימני של העכבר שליחה אל > תיקיית Dropbox.
בפעם הראשונה לאחר ההתקנה ושמעבירים קבצים יש לחכות שכל הקבצים לגיבוי בענן אכן סונכרנו וסומנו בירוק ולא בכחול. יש לשים לב לתיקיית Public שם כל מה שישותף פתוח לכלל האנשים ואין שליטה גורפת על ההרשאות של הגישה לקובץ. התוכנה יושבת במגש המערכת System Tray ואפשר לבדוק שם עם הכל סונכרן ומה הקבצים האחרונים שבוצעה עליהם הפעולה ובאיזה תאריך. אפשר שם שנכנסים לגלגל השיניים להפסיק את הסנכרון באופן זמני מכל סיבה שהיא.
האפשרות הנפוצה היא לראות את הקבצים באתר Dropbox.com ולצפות בתמונות ובקבצי טקסט בענן עצמו דרך הדפדפן כרום. התוכנה תומכת בפורמטים הנפוצים וקהילת התמיכה שלה גדולה בארץ ובכלל.
יש אפשרות לייצור קישור לקובץ בלחיצה ימנית על הקובץ בתיקייה ו Share Link ומשם לקבל קישור או לשלוח את הקובץ לאנשי קשר בדואר אלקטרוני דרך Gmail לאחר שלוחצים על הכפתור הכחול של Share שוב.
חשוב לציין שבגרסה זאת מקבלים בחינם 2.5GB לאחסון אך אפשר להוריד את הגרסה של אנדרואיד , אפשר לקרוא על זה עוד במאמר בבלוג גיבוי בענן של בלוג גיבוי בענן.